Před odebráním porce je velmi vhodné směs promíchat. Jemné ingredience, jako koření, lněná mouka a jiné klesají totiž postupně dolů a nahoře zůstanou hrubé kousky. Nepromíchání směsi by pak mohlo ovlivnit výslednou chuť jednotlivých porcí
Zhruba 5 – 6 vrchovatých lžic zalijte vařící vodou nebo mlékem v poměru tak 1:3 (v misce či hrnečku by měla voda sahat lehce nad vrch vloček).
Důkladně promíchejte a nechte 3-4minuty odstát.
Pokud bude potřeba, lehce dořeďte vodou.
TIP:
Směs výborně chutná namočená nejlépe přes noc do menšího množství mléka či vody. Vločky fermentují, suroviny se krásně oživí a chutě propojí. Kaše bude ještě výživnější a lépe stravitelná. Ráno stačí dolít na požadovanou konzistenci horkou vodou a pořádně promíchat, event. můžete ještě přihřát
